Over ons

De advocaten van DE BEIR – VEKEMAN zijn stuk voor stuk pioniers in hun vak, met een niet aflatende drang om zich te onderscheiden in àlle aspecten van hun dienstverlening.

//De advocaten

Colin De Beir

Colin De Beir
   
Colin behandelt binnen het kantoor de dossiers die te maken hebben met milieurecht en vastgoed.

Bekijk profiel

Veerle Vekeman

Veerle Vekeman
   
Veerle is binnen het kantoor uw aanspreekpunt voor alles wat betreft ruimtelijke ordening & planning, vastgoed en agrarisch recht.

Bekijk profiel

Annelies Uytterhaegen

Annelies Uytterhaegen
   
Annelies staat in voor het verstrekken van sociaalrechtelijke adviezen en het verlenen van bijstand aan ondernemingen en particulieren op het vlak van arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht.

Bekijk profiel

//Het kantoor

DE BEIR – VEKEMAN
Environment & Employment Specialists
Wij, Colin De Beir en Veerle Vekeman, zijn beiden actief in het milieurecht respectievelijk de ruimtelijke ordening en stedenbouw sedert 1999.

Wij genoten onze opleiding binnen Vlaanderens grootste advocatenkantoor actief in de materie van het milieu- en ruimtelijke ordeningsrecht, samen het omgevingsrecht.

In 2007 beslisten wij om samen de grote sprong in het onbekende te wagen, ontsproten aan het ‘alles kan beter’-gevoel, dat wij concreet wensten te vertalen in elke fase van onze dienstverlening.

Volledige focus op milieurecht èn ruimtelijke ordening en stedenbouw (nu samen het omgevingsrecht): daar gingen we voor.

Niet in het minst omdat wij ervan overtuigd waren (en méér dan ooit zijn) dat de synergie tussen onze specialisaties een absolute meerwaarde kon betekenen: 1 + 1 is 3.

Anno 2016 heeft het DE BEIR – VEKEMAN geen windeieren gelegd: met een hoofdkantoor in Geraardsbergen (Zarlardinge) en bijkantoor in Zottegem zijn wij een vaste speler geworden binnen de niche van het omgevingsrecht.

Kantoor DE BEIR - VEKEMANDE BEIR – VEKEMAN wordt geraadpleegd door steden en gemeenten, industrie, KMO’s, architecten, studiebureaus, projectontwikkelaars, particulieren én collega-advocaten actief in andere rechtstakken.

Vanuit die passie voor specialisatie, versterkte ons kantoor zich anno 2016 met een andere absolute nichespeler, gepokt en gemazeld in het arbeids- en socialezekerheidsrecht.

De combinatie van beide niches is op het eerste zicht niet evident én de beoefening ervan binnen één en hetzelfde kantoor is ongezien in Vlaanderen, maar net dàt sterkte ons in de overtuiging om het tweede hoofdstuk in het verhaal van DE BEIR – VEKEMAN alle kansen te geven.

Want vergis u niet: pioniers in het vak, met een niet aflatende drang om ons te onderscheiden in àlle aspecten van onze dienstverlening, zullen we altijd blijven.

Tot binnenkort.

Veerle Vekeman

Colin De Beir


//Onze diensten

DE BEIR – VEKEMAN wordt geraadpleegd door een zéér uiteenlopend cliënteel omtrent àlle facetten van het omgevingsrecht, sociaal recht én sociale zekerheidsrecht, waarin het kan terugvallen op een jarenlange ervaring.

 • Omgevingsrecht

  • Milieurecht
  • Ruimtelijke ordening & stedenbouw
  • Vastgoed
  • Agrarisch recht
 • Sociaal recht

  • Arbeidsrecht
  • Socialezekerheidsrecht

Bekijk onze specialisaties in detail